Frišov Eko portal :: Ekološke aktivnosti škola

Ekološke aktivnosti škola

Friškovi vrijedni ekolozi u školskoj godini 2017/2018

Katolička osnovna škola 'Josip Pavlišić', Rijeka

Krajem školske godine 2017./2018. stigla nam je hrpa otpadnih baterija iz Katoličke osnovne škole 'Josip Pavlišić' iz Rijeke. Vrijedni učenici su u samo 3 mjeseca uspjeli skupiti 311 kg otpadnih baterija, a dio njihovog truda možete vidjeti na slici. 

 

Katolička škola Rijeka

 

Više...

FRIŠKIĆI 2.a – mali ekolozi iz Osnovne škole Jabukovac - Zagreb

os jabukovac zagrebProjektu Skupljajmo zajedno stare baterije pridružili su se od drugog polugodišta ove školske 2016/2017 godine i učenici OŠ Jabukovac iz Zagreba. Iz tjedna u tjedan pokazuju da su spremni ekološki djelovati i tako očuvati prirodni okoliš. Sudjelujući u skupljanju i zbrinjavanju starih baterija, učenici su potaknuli svoje roditelje, susjede i prijatelje da se uključe u akciju. Prema riječima inicijatora i koordinatora projekta u školi prof. Senije Badić mnogi su učenici bili jako aktivni u skupljanju i redovitom punjenju spremnika.
Nakon prve akcije najmarljiviji FRIŠkići iz škole proglašeni su učenici 2.a razreda sa svojim učiteljicama Sonjom Vučić i Krunoslavom Kregar. Nagrađeni su odlaskom u kino gdje su gledali film „Uzbuna na Zelenom Vrhu“.
Zajednička akcija skupljanja starih baterija ide dalje, na Jabukovcu FRIŠ-ovi spremnici se pune, akumulatori odvoze i sve to uz pjesmu:

2 a razred os jabukovac zagrebMarljivo skupljamo baterije
da oko nas sve bude ljepše,
čišće, blistavije!                

Tu smo svi kao jedan,
maleni razred,
ali vrijedan!

Ništa nam nije teško
za djecu, ljude, zemaljske osmijehe
za projekt "Friško“ , "Friško"!                                            
I nagradu smo osvojili mi,
al' ništa ljepše
od dječje savjesne RADOSTI.

 

OSTALE AKTIVNOSTI
Učenici OŠ Jabukovac-Zagreb uključeni su u mnoge projekte: europski ERASMUS projekti ; UNICEFOV projekt „Škole za Afriku“, „Vrtim zdravi film – Nestle Healthy Kids Global Programme ,“Promicanje čitanja na Jabukovcu“, „Tragom književnika “.
Sudjeluju i u humanitarnim akcijama: „Eko Santa“,  „Plastičnim čepovima do skupih lijekova(UOLL)“-  za pomoć oboljelima od leukemije i limfoma a niz godina podupiru i doniraju Udrugu „Krijesnica“ te tako pomažu  svojim vršnjacima oboljelim od malignih bolesti.
 Njeguju pravilan odnos prema prirodi. Skupljaju stari papir i plastične boce. Brinu o okolišu škole,  na  poučnoj stazi postavili su hranilice te provode akciju zimskog hranjenja ptica, čiste Park-šumu Tuškanac, aktivno sudjeluju u kampanji Zelena čistka…

PŠ Reka proslavila je Dan planete zemlje, 22.04.2015.

Učenici i učitelji male područne škole u Reki, kod Koprivnice, obilježili su Dan planete zemlje kratkim predavanjem o važnosti odvajanja otpada koji se može reciklirati među kojima posebno mjesto ima i odvajanje starih baterija. Prigodnim kratkim programom na hrvatskom i romskom jeziku učenici 4.razreda pokazali su kako su zajedno jači i bolji ljudi, bez obzira na međusobne različitosti.

U projekt Skupljajmo zajedno stare baterije koji organizira naša tvrtka, PŠ Reka uključena je već nekoliko godina,na što su svi učenici i učitelji jako ponosni.

Još fotografija...

Mladi ekolozi na izletu

Eko - grupi osnovne škole Ivan Lacković Croata iz Kalinovca nije bilo dosta samo skupljati stare baterije, elektronički otpad, stari papir ili izrađivati razne ukrase iz prirodnih materijala. Odlučili su, na čelu s voditeljicom prof. Martinom Lovrak Ivanov, nabaviti ribice i o njima se brinuti. Stoga su nabavili akvarij, opremu za čišćenja akvarija, filtere, rasvjetu i naravno, hranu za toplovodne ribice.

 

 

 

Razred koji je najviše sakupio baterija svoj uspjeh je proslavio na bazenima Cerine Koprivnica.

Mala reciklažna dvorišta škola i vrtića šk.god 2015_2016

      OŠ"Ivan Meštović" iz Zagreba.             OŠ "Alojzije Stepinac" iz Krašića. 

     

Više...

Više članaka...

Pitamo vas...

Vodite li brigu o odlaganju štetnog otpada na pravo mjesto?