Frišov Eko portal :: Friškova učilica

Kako napraviti eko-omekšivač?

eko omeksivac za rubljeOmekšivači, kao i obični deterdženti za rublje masovno ubijaju plankton u vodi. Kada bismo svi prestali upotrebljavati omekšivače rublja, okolišu bismo svake godine uštedjeli tisuće tona štetnih tvari.

Kako napraviti vlastiti, ekološki omekšivač?

Više...

Bacate li iskorištene vrećice za čaj?

U Magazinu net.hr pročitali smo par zanimljivnih i korisnih savjeta koji ne samo da će Vam uštedjeti koju kunu, nego ćete osjećati da ste napravili i nešto ekološki prihvatljivo i korisno! Evo o čemu se radi!

Više...

Izrada spremnika za baterije

Evo ideje kako i sami možete napraviti spremnik za stare baterije! Dovoljno je uložiti samo malo truda i mašte i spremnik je tu!

Ideja: tvrtke Tehno2000 d.o.o. iz Siska i Lotus 91 iz Varaždina.

 

Ekološki odgoj

Ekološki odgoj počinje kod kuće. Koliko god htjeli odgojiti ekološki osvještenog pojedinca ako sami doma ne živite ekološki, sve je uzaludno.
Malo dijete obožava istraživati svoju okolinu, a posebno prirodu. Sve mu je čudesno i prema prirodi se ponaša s poštovanjem. Mudar roditelj će to iskoristiti za ekološki odgoj i pokušati će što duže zadržati taj djetetov stav prema svojoj okolini.
Iz tog istraživanja rađa se u djetetu ljubav prema prirodi.
Ono što možete napraviti unutar svoja četiri zida možda vam se čini malo u globalnim razmjerima, ali svaka sitnica donosi razliku. Uključite se u očuvanje planeta sa svojom djecom.

Više...

Pregovaračko poglavlje 27. Okoliš za ulaz u EU


zelena zemljaJedan od uvjeta za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji, je i prilagodba postojećih i uvođenje novih zakonskih propisa koji će biti usklađeni s politikom zaštite okoliša Europske unije. Što to konkretno znači za Hrvatsku, govori pregovaračko Poglavlje 27. Okoliš

Više...

Odvajanje opasnog otpada u domaćinstvu

Odvajanje opasnog otpada u domaćinstvu

Vjerojatno ćete biti iznenađeni kad vam kažemo da mnogi proizvodi koje koristimo za čišćenje domaćinstva, održavanje automobila ili uništavanje štetočina, mogu biti štetni. Jednom kad odlučite odbaciti takav proizvod ili ga više ne trebate, postaje opasan otpad iz domaćinstva.
Ako se takav otpad nepropisno zbrine te završi u okolišu, može naštetiti ljudima, životinjama i okolišu.

Što je opasni otpad iz domaćinstva?

Više...

Više članaka...

Pitamo vas...

Vodite li brigu o odlaganju štetnog otpada na pravo mjesto?