Frišov Eko portal :: Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, šk.godina 2015/2016

Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, šk.godina 2015/2016

Upozorenje!!!

  Donosimo Vam  nove i uzbudljive događaje koji su se odvijali tijekom cijele nam  2015/2016 školske godine! Izrazito nam je drago što se u samom startu ove šk. godine priključilo još novih škola i vrtića, pa smo "zakoračili" u troznamenkasti broj! Sveukupan broj škola i vrtića dostigao je broj od ukupno 110 sudionika u Projektu "Skupljajmo zajedno stare baterije".

 Pozitivna ekološki osvještena "vibra " međusobno se širi između škola i vrtića, te svakim danom rastemo u broju učesnika Projekta. Rastom broja učesnika raste i prikupljena  količina otpadnih baterija. Ove godine prikupilli smo 7.281 kg baterija što je za 1.469kg više od prošle godine, a ujedno je i toliko manje štetnog otpada u prirodi.

Najveći entuzijazam i ljubav prema našoj planeti Zemlji ove školske godine 2015/2016. pokazala je Područna škola Rakitovec, mala škola velikog srca. U PŠ Rakitovec izrazito su bili marljivi, te su sakupili čak 6,36 kg po učeniku! Pa, zar se moramo pitati tko je zauzeo 1. mjesto? Na tronu prvog mjesta ponovno stoji PŠ Rakitovec koja je "pomela" konkurenciju u skupljenim količinama otpadnih baterijica po učeniku. Učenici ove male škole najviše moraju biti zahvalni i ponosni na svojeg  "trenera", ekologa i ustrajnog učitelja Miroslava Grahovca koji svoje učenike potiče na savjesno i odgovorno odvajanje otpada. Čestitamo i bravo za PŠ Rakitovec !!!

U "teretni vlak " otpadne baterijice ukrcale su ove školske godine mnoge škole i vrtići. Rezultati skupljenih količina baterija po učeniku bili su toliko "gusti", da smo smjestili na 2. mjesto dvije škole, a na 3.mjesto čak tri učesnika.

Drugo mjesto djele PŠ Pojatno sa  2,78 kg po učeniku i OŠ Ivan Lacković Croata iz Kalinovca koja je u svoj vagon "ukrcala" 284 kg baterija, odnosno 2,58 kg po učeniku. 

Kako se kaže šećer dolazi na samome kraju - osvojenu broncu dodjelili smo OŠ Grgura Karlovčana iz Đurđevca, koji su prikupili 1,68 kg po učeniku, OŠ Viktor Car Emin iz Donjih Andrijevaca sa skupljenih 1,58 kg po učeniku te, što nam je izrazito drago, malenim savjesnim čuvarima prirode Dječjem eko - vrtiću Križ sa 1,57 kg skupljenih baterija po djetetu.

I na kraju, želimo svim školama i vrtićima čestitati na trudu i sudjelovanju u Projektu u 2015/2016 školskoj godini bez obzira da li ste bili manje ili više uspješni, nije važno! Bitno je sudjelovati. Zato Vas pozivamo da i dalje sudjelujete i trudite se u Projektu i u 2016/2017 šk. godini, te da budete jedni drugima uzor i inspiracija!

Plus za Vas, za nas i plus za prirodu!

Rezultate po školama i vrtićima možete vidjeti ovdje.

 

Pitamo vas...

Vodite li brigu o odlaganju štetnog otpada na pravo mjesto?