Frišov Eko portal :: Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, šk.godina 2016/2017

Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, šk.godina 2016/2017

I ove školske godine priključile su nam se nove škole i vrtići tako da je ukupno u 140 ustanova koje su se prijavile kao sudionici projekta u odvajanju otpadnih baterija sudjelovalo 39.543 učenika i prikupilo 9.304 kg otpadnih baterija!

 

Svake godine sve je više sudionika projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, pa tako raste i broj prikupljenih otpadnih baterija koje smo zajedno ekološki zbrinuli. Prikupljeno je čak 28% više baterija nego prošle školske godine, ukupno 9.304 kg!

Naši prvaci i ove školske godine 2016/2017. su učenici i nastavnici Područne škole Rakitovec sa prikupljenih čak  10,28 kg baterija po učeniku! Naravno, takvog fantastičnog rezultata ne bi bilo da nije njihovog nezamjenjivog i vrijednog nastavnika i voditelja gospodina Miroslava Grahovca kojem se i ovim putem zahvaljujemo na dugogodišnjoj suradnji, sa željom da se ta suradnja nastavi. Iako nam je najavio da "kormilo" prepušta mlađima, vjerujemo da će im pomoći da i dalje postižu ovakve više nego dobre rezultate.

Drugo mjesto dijele OŠ Ivan Lacković Croata iz Kalinovca, naš dragi partner od prve godine provedbe projekta, sa svojim vrijednim učenicima i voditeljicom Martinom Lovrak - Ivanov, te novi sudionik projekta OŠ Gornji Mihaljevec.

O ovoj maloj školi iz Međimurja, sa 131 učenikom, još ćemo vjerujemo mnogo dobrog čuti - škola koja je zaista EKO - škola bez obzira što nemaju i službeni status eko - škole, koja se sama bavi recikliranjem otpadnih plastičnih vrećica, uzgojem voća i povrća u svojem vrtu, te provedbom mnogih drugih projekata tijekom školske godine koje provode zajedno učenici i nastavnici svih predmeta što nije baš uobičajeno.

Prisustvovali smo njihovoj proslavi Dana škole na kojoj smo im uručili i zaslužena priznanja i poklone za najbolje učenike. Ono što nas je ugodno iznenadilo bio je kviz znanja u kojem su sudjelovali svi viši razredi i na kojem su pokazali zavidno znanje te logično povezivanje znanja iz različitih područja - biologije, kemije, zemljopisa, povijesti... Upoznali smo njihove drage i vrijedne nastavnike, voditeljicu Ivanu Štimec- Protrka i ravnateljicu gospođu Karmen Sklepić koje su dokazale da su učenici dobri i vrijedni ako su takvi i njihovi mentori.

Čestitamo naravno i svim ostalim vrijednim učenicima, djeci, nastavnicima i tetama u školama i vrtićima koji su vrijedno odvajali stare baterije cijele školske godine te nam pomogli da zajedno postignemo ove odlične rezultate!

Nastavljamo s projektom Skupljajmo zajedno stare baterije i u školskoj 2017/2018. godini u još većem broju i s još boljim rezultatima!

 

Rezultate po školama i vrtićima možete vidjeti ovdje.

 

Pitamo vas...

Vodite li brigu o odlaganju štetnog otpada na pravo mjesto?