Frišov Eko portal :: Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, šk.godina 2017./2018.

Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, šk.godina 2017./2018.

 

S ponosom Vas obaviještavamo da smo 8. godinu projekta Skupljajmo zajedno stare baterije u školama i vrtićima diljem Hrvatske uspješno priveli kraju. Posebno smo sretni što se naš projekt širi na sve više sudionika pa je tako ove školske godine sveukupno sudjelovalo 196 škola i vrtića (56 više nego prošle godine) odnosno 53 696 učenika i vrtićke djece koji su zajedno skupili 11 921kg otpadnih baterija (2617 kg više nego prošle godine)!

 

 

 

Već treću godinu za redom, s prvog mjesta naše rang liste ne silazi fenomenalna Područna škola Rakitovec, koja je i u 2017./2018. ostvarila najbolji rezultat, skupivši nevjerojatnih 9,28 kg otpadnih baterija po učeniku (50 učenika prikupilo je ukupno 463 kg). Posebno zaslužan za ovakav vrhunski rezultat je njihov učitelj Miroslav Grahovac kojem i ove godine posebno zahvaljujemo i čestitamo na izvrsnom rezultatu, u nadi i vjeri da će i narednih godina nastaviti u istom ritmu.

 

Nevjerojatan rezultat ostvarila je i Katolička Osnovna škola 'Josip Pavlišić' iz Rijeke, koja se u naš projekt priključila prije samo 3 mjeseca, a djeca su uspjela skupiti odličnih 2,91 kg otpadnih baterija po učeniku (107 učenika prikupilo je ukupno 311 kg) te su se tako plasirali na 2. mjesto naše rang liste. Posebnu čestitku za ovakav odličan rezultat zaslužuje njihova voditeljica projekta, učiteljica Barbara Stipetić kojoj se duboko zahvaljujemo na trudu i volji koju je uložila u naš zajednički projekt.

 

Treće mjesto na našoj rang listi zauzela je mala, ali ne manje vrijedna Područna škola Pojatno koja u našem projektu sudjeluje već treću godinu za redom, ali i dalje niže odlične rezultate. Ukupno su skupili 2,41 kg po učeniku (106 učenika prikupilo je ukupno 44 kg) i dokazali da s godinama ne nestaje entuzijazam, trud i volja za očuvanjem okoliša, odvajajući otpadne baterije od miješanog komunalnog otpada.

 

Pohvaljujemo i našeg novog sudionika, OŠ Donji Kraljevec iz Međimurja, koja u našem projektu sudjeluje samo 3 mjeseca, a također je ostvario odlične rezultate skupivši 2,19 kg po učeniku. Iako im je 3. mjesto izbjeglo za dlaku, nadamo se da će i sljedeće školske godine nastaviti nizati tako dobre rezultate. 
Pri samom vrhu naše rang liste i dalje se nalazi i OŠ Ivan Lacković Croata iz Kalinovca, koja je s nama svih 8 godina provođenja projekta, a i dalje niže odlične rezultate u sakupljanju otpadnih baterija i očuvanju okoliša. 
Još bi istaknuli dvije škole iz Međimurja – OŠ Gornji Mihaljevec koja je drugu godinu sudjelovanja u našem projektu ostvarila super rezultat prikupivši 1,40 kg po učeniku. Pohvaljujemo i našeg 'friškog' sudionika, OŠ Dr. Vinka Žganca iz Vratišinca koja je pod vodstvom Maje Lukman-Šprajc uspjela skupiti 1,36 kg otpadnih baterija po učeniku te su dokazali da su u Međimurju posebno osviješteni po odvajanju otpada i očuvanju okoliša.

 

Čestitamo i zahvaljujemo i svim ostalim školama, vrtićima odnosno učenicima, vrtićancima, učiteljima i odgajateljima na uloženom trudu i sudjelovanju u našem projektu Skupljajmo zajedno stare baterije! 
Veselimo se idućoj školskoj godini u nadi da će nas biti još više, da ćemo svi zajedno prikupiti još više otpadnih baterija i što je najvažnije – odgojiti nove generacije koje će i u odrasloj dobi nastaviti odvajati otpad i na taj način štititi okoliš i zdravlje sviju nas!

 

 

Rezultate po školama i vrtićima možete vidjeti ovdje.

 

Pitamo vas...

Vodite li brigu o odlaganju štetnog otpada na pravo mjesto?