Frišov Eko portal :: Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije 2019./2020.

Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije 2019./2020.

Dragi sudionici projekta Skupljajmo zajedno stare baterije,

evo nas na kraju školske godine 2019./2020., kao i na kraju jubilarne desete godine postojanja našeg projekta Skupljajmo zajedno stare baterije. Sad već prethodna školska godina 2019./2020. bila je puna zapreka za Vas, naše male i velike skupljače otpadnih baterijica. Najprije Vas je štrajk učitelja na jesen spriječio u redovitom skupljanju starih baterija, a nakon toga početak 2020. donio je nove probleme – pandemija Covid 19 spriječila je redovito održavanje nastave u školama zbog čega niste bili u mogućnosti nastaviti sa redovitim skupljanjem otpadnih baterijica. 

Bez obzira na sve ipak smo projekt Skupljajmo zajedno stare baterije uspjeli privesti kraju. Iako se broj sudionika povećao na 74 027, zbog svih prepreka koje su nas snašle ukupno je skupljeno manje baterija nego prethodnih godina odnosno, skupljeno je 6389 kg.

A sad nešto što sve najviše zanima – tko je pobjednik? Ove godine prvo mjesto na našoj rang listi osvojila je škola koja je naš novi sudionik – Osnovna škola Vladimir Nazor iz Pisarovine, odnosno njihovi učenici iz produženog boravka. Oni su ukupno skupili 4,87 kg po učeniku! Čestitamo im na izvrsnom rezultatu te im želimo puno uspjeha i motivacije i u nadolazećim godinama.

Drugo mjesto osvojili su naši dragi i dugogodišnji sudionici, učenici iz Područne škole Rakitovec koji su ukupno skupili 3,62 kg otpadnih baterija po učeniku. Njih moramo posebno pohvaliti jer od prvog dana uključenja u naš projekt pa do danas marljivo skupljaju stare baterije i postižu izvrsne rezultate.

Treće mjesto zauzeli su učenici Područne škole Pojatno skupivši 2,19 kg otpadnih baterija po učeniku. Oni također već godinama nižu odlične rezultate u skupljanju otpadnih baterija što dokazuje da su posebno ekološki osviješteni.

Posebno pohvaljujemo školu koja je na razini svih sudionika skupila najviše baterija, a to je Osnovna škola Ivana Cankara iz Zagreba skupivši ukupno 442 kg starih baterija!

Čestitamo i svim ostalim školama i vrtićima na sudjelovanju i trudu kojeg su uložili jer zbrinuti 6 tona otpadnih baterija na adekvatan način je za svaku pohvalu! Projekt se nastavlja i u idućoj školskoj godini za koju se nadamo da će se vratiti u normalu kako bi mogli skupiti što više otpadnih baterija i zaštiti okoliš i zdravlje sviju nas!

Pitamo vas...

Vodite li brigu o odlaganju štetnog otpada na pravo mjesto?