Frišov Eko portal :: Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije 2020./2021.

Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije 2020./2021.

Poštovani sudionici projekta Skupljajmo zajedno stare baterije,

 

Sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da smo završili projekt Skupljajmo zajedno stare baterije za školsku godinu 2020./2021. Unatoč tome što se nastava zbog pandemije Covid 19 i u ovoj školskoj godini uglavnom održavala online i bili ste spriječeni sakupljati otpadne baterijice redovito, izgleda da ste se po povratku u školske klupa ozbiljno uhvatili posla jer ste sveukupno sakupili 11 565kg malih baterija što je čak 5176 kg više nego prošle školske godine!

 Prvo mjesto u ukupnom poretku osvojila je Područna škola Pojatno! Ukupno 39 učenika ove škole skupilo je 162kg baterija odnosno 4,15kg po učeniku! Iznimno smo ponosni na njih jer su sudionicu u projektu od 2015. godine i svaku školsku godinu imaju odlične rezultate. Čestitamo im na velikom uspjehu i želimo da i narednih godina ostanu tako vrijedni i ekološki osviješteni!

 Na drugo mjesto plasirala se škola koja također dugi niz godina ne silazi s vrha naše rang liste, a to je Područna škola Rakitovec! 53 učenika područne škole Rakitovec ukupno je skupilo 174 kg baterija, odnosno 3,28 kg po učeniku! Oni zbilja dokazuju da je im briga o okolišu i pravilnom odvajanju otpada jako važna što nas jako veseli. Čestitamo im na super rezultatu i želimo im puno uspjeha u daljnjoj suradnji!

 Na visokom trećem mjestu našla se Katolička osnovna škola Josip Pavlišić iz Rijeke, koja također od prvog dana sudjelovanja u projektu Skupljajmo zajedno stare baterije niže odlične rezultate. Ove školske godine njihovih 242 učenika ukupno je skupilo 542kg baterija što iznosi 2,19kg po učeniku. Čestitamo im na odličnom rezultatu i želimo da i dalje budu tako vrijedni!

 Posebno se zahvaljujemo i Područnoj školi Starigrad, OŠ Koprivnički Ivanec, OŠ Ivana Cankara iz Zagreba, OŠ Petra Zrinskog iz Jalžabeta, OŠ Ivan Meštrović iz Zagreba, Dječjem vrtiću Bregunica iz novog Virja te Područnoj školi Hižanovec koji su ušli u top 10 najvrjednijih sudionika našeg projekta!

 Od svih sudionika projekta, nevjerojatnu i najveću količinu skupila je Osnovna škola Ivan Meštrović iz Zagreba – 733 učenika ukupno je skupilo 882 kg otpadnih baterijica! Čestitamo im na izvrsnom rezultatu i želimo im da i dalje ostanu tako marljivi!

 Izniman trud i volju i ove školske godine pokazalo je 463 učenika Osnovne škole Ivan Cankar iz Zagreba. Veliku zahvalu dugujemo njihovoj voditeljici projekta Ranki Matusinović koja ih je cijele školske godine motivirala te su ukupno skupili 783 kg otpadnih baterija!

 Čestitamo i zahvaljujemo se i svim ostalim školama i vrtićima koji su sudjelovali u našem projektu u školskoj godini 2020./2021.! Svi zajedno ste pokazali da „kad se male ruke slože – sve se može“! Usprkos tome što ste većinu školske godine proveli kod kuće, uspjeli ste spasiti našu planetu Zemlju od nevjerojatnih 11,5 tona otpadnih baterija što je ogroman uspjeh. FRIŠkov eko team je jako sretan i ponosan zbog ovakvog rezultata! Želimo Vam svima ugodne ljetne praznike, odmorite se od školskih briga , „napunite baterije“ za novu školsku godinu te ostanite i dalje pravi mali čuvari prirode svima na ponos!

 

Poredak svih sudionika u školskoj godini 2020./2021. možete vidjeti ovdje.


 

 

Pitamo vas...

Vodite li brigu o odlaganju štetnog otpada na pravo mjesto?