Frišov Eko portal :: Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, šk.godina 2012/2013

Rezultati projekta Skupljajmo zajedno stare baterije, šk.godina 2012/2013

U projekt Skupljajmo zajedno stare baterije koji se nastavlja već treću godinu za redom, uključila se čak 51 ustanova kao što su vrtići, osnovne i srednje škole sa ukupno 16409 polaznika!
Najbolje rezultate postigle su OŠ Ivan Meštrović iz Zagreba sa skupljenih 1,95 kg/učeniku, drugi najbolji rezultat imala je OŠ Špansko - Oranice sa skupljenih 1,92 kg/učeniku, a najveće iznenađenje bila je mala područna škola Majurec koja je osvojila visoko 3.mjesto sa skupljenih 1,63 kg baterija po učeniku! Ovaj rezultat dokazuje da nije važno koliko škola ima učenika, već koliko su vrijedni i ekološki osvješteni!
Zahvaljujući vrijednim učiteljima i učenicima, skupili smo ukupno 5386 kg baterija što je čak 1729 kg više nego prošle školske 2011/2012.godine!

Naročito moramo pohvaliti škole koje su s nama od samog početka projekta i koje nisu izgubile elan niti nakon 3 godine skupljanja starih baterija. To su OŠ I.Lacković Croata iz Kalinovca, OŠ Đure Basaričeka iz Đurđevca, COOR Podravsko sunce iz Koprivnice, OŠ Sokolovac iz Sokolovca, OŠ Vladimir Nazor iz Križevaca s područnim školama, OŠ A.N.Gostovinski iz Koprivnice te OŠ Špansko - Oranice iz Zagreba.

Rezultate po školama i vrtićima možete vidjeti ovdje.

Pitamo vas...

Vodite li brigu o odlaganju štetnog otpada na pravo mjesto?